Vi tilbyder

Hvad er en kiropraktor?

En kiropraktor har en 5-årig universitetsuddannelse med speciale i at undersøge, behandle og forebygge smerter og problemer i led, muskler, nerver og skelet. Kiropraktoren er autoriseret af Sundhedsstyrelsen.

Kiropraktoren kan foretage røntgenundersøgelser og er i øvrigt uddannet til at afgøre, om smerter og problemer stammer fra andre mere alvorlige sygdomme, når diagnosen stilles.

Kiropraktoren er specialist i at frigøre kroppens led med specifikke tryk. Derudover bruger kiropraktoren andre behandlingsmetoder samt rådgivning, øvelsesvejledning og genoptræning. Det kan foregå i eget regi eller i samarbejde med andre.

Kiropraktorerne er de førende indenfor den videnskabelige forskning af ryg- og nakkelidelser i Danmark.

Hvad kan vi tilbyde?

Vores primære formål er at udøve kiropraktisk virke på et højt fagligt niveau. Desuden har vi et ønske om at være meget serviceminded, hvilket vil sige, at vi ikke vil acceptere venteliste for vore patienter. Derfor kan tidligere såvel som nye patienter, der henvender sig til klinikken, komme i behandling samme dag eller senest dagen efter henvendelsen.

Vi behandler en bred vifte af patienter, som vi mener, der kan drage fordel af kiropraktisk behandling. Det vil ofte være funktionsforstyrrelser i bevægeapparatet omfattende rygsøjle, bækken, arme, ben og kæbe. Med funktionsforstyrrelser menes der typisk akutte eller kroniske smerter på grund af dårlig funktion fra bevægeapparatets strukturer så som muskler, sener, ledbånd eller knogler. Sådanne gener optræder enten som følge af forkerte belastninger – på arbejde eller i fritiden, eller fordi vævet i forvejen er svækket

Nedenstående er en liste over hyppige gener der behandles i en kiropraktisk klinik:

Rygsøjle

– Hovedpine
– Svimmelhed
– Kæbeproblemer
– Gener i og omkring nakken/halsen
– Gener i og omkring brystkassen samt mellem skulderbladene
– Gener i og omkring armen (skulder, albue, hånd)
– Gener i og omkring lænden
– Gener i og omkring bækkenet
– Gener i og omkring benet (hofte, knæ, læg/underben, fod)
– Diskusprolaps
– Computer /museskader
– Spædbørn – bl.a. “kolik”
– Piskesmæld
– Iskias
– Overbelastningsskader
– Sportsskader
– Arbejdsrelaterede skader
– Holdningsproblemer
– m.m.

Forundersøgelse

Kiropraktoren indleder konsultationen med at optage patientens sygehistorie (anamnese), som det kendes fra egen læge. Man vil her tale om problemets omfang, udbredelse, indvirkning på dagligdagen, medicinforbrug og lignende. Dette gøres for at lokalisere problemet, således at kiropraktoren kan danne sig et helhedsindtryk af patienten.
Derved kan de rette undersøgelser iværksættes. Skønner kiropraktoren, at problemet ligger indenfor det kiropraktiske behandlingsområde, udføres en objektiv undersøgelse, der kan bestå af: neurologisk undersøgelse, ortopædisk undersøgelse, blodtryk og puls, undersøgelse af musklernes og ryggens bevægelighed og funktion evt suppleret med en røntgenundersøgelse, som kan udføres i klinikken uden ventetid. Hvis man allerede har fået foretaget røntgenbilleder af det relevante område, bedes billederne medbringes eller De skal oplyse sekretæren om optagelsestidspunktet og sted, således at vi kan rekvirere dem.

På baggrund af de objektive undersøgelser og anamnesen, fastslås problemets præcise karakter, og der stilles en diagnose. Viser det sig, at der kræves yderligere undersøgelser inden en endelig diagnose kan gives, kan kiropraktoren med patientens accept i samråd med patientens egen læge sørge for, at de relevante undersøgelser iværksættes.

Hvis årsagen til patientens gener ligger inden for kiropraktorens behandlingsområde, lægges en detaljeret behandlingsplan. Hvis det imidlertid skulle vise sig at være uden for vores fagområde, sørger vi for, at patienten kommer i de bedst mulige hænder.

Formålet med den kiropraktiske behandling

Målet med den kiropraktiske behandling er, at genetablere en normal funktion af kroppens led og muskler. Bevæger leddene sig normalt, vil der under normale omstændigheder ikke opstå sekundære irritationstilstande omkring nerverne (fx iskias-smerter) og muskulaturen vil ikke blive anspændt og øm.
Spændinger, smerter, ømhed, stivhed etc. er et tegn på at kroppen ikke fungerer som den skal, og lindringen kommer først, når kroppen er kommet i harmoni, og dermed igen fungerer optimalt.
Kiropraktisk behandling er altså ikke en direkte smertebehandling, men en behandling, der går ud på at finde årsagerne til generne, og derved på længere sigt blive disse kvit.

Behandlingen

Den kiropraktiske behandling består af en lang række forskellige muskel-, manipulations- og mobiliseringsteknikker, således at man kan normalisere funktionsforstyrrelser i led og muskler i rygsøjle, bækken, arme, ben og kæbe med hænderne – uden brug af medicin.

Behandlingen udføres altid så blidt som muligt og gør normalt ikke ondt, men føles ofte meget behagelig. Vi lægger stor vægt på samarbejdet mellem patient og kiropraktor, hvorfor patienten informeres grundigt under selve behandlingen, således at patienten kan føle sig helt tryg og dermed slappe af i muskulaturen, hvilket gør behandlingen langt mere behagelig.

Behandlingsformen varierer selvfølgelig noget, afhængig af den enkeltes konkrete problem, alder og almene tilstand.

Stabiliserende træning

Klinikken tilbyder stabiliserende træning til patienter med tilbagevendende problemer i bevægeapparatet, hvor der instrueres i specifikke individuelt tilpassede hjemmeøvelser, som vægter stabilitet frem for styrke.
Øvelserne aktiverer bla. “korsetmusklerne”, som er de dybestliggende ryg- og bugmuskler og sigter mod bedre holdning og brug af lænd- og bækkenpartiet.

Desuden har vi et tæt samarbejde med et træningscenter i lokalområdet, hvor der bliver lagt stor vægt på den individuelle person og derfor gøres en dyd ud af individuel rådgivning.

Forebyggelse er en vigtig del af et behandlingsforløb, idet det desværre er ret almindeligt at få tilbagevendende problemer, når man først har fået en skade. Forebyggelse omfatter i særdeleshed træning.

Information og rådgivning

Da vi føler det er vigtigt at patienten selv har en forståelse for, hvorfor generne er opstået, gør vi meget for at illustrere dette.
Derudover lægger vi stor vægt på rådgivning, således at patienten selv kan tage affære.
Det viser sig nemlig, at det ofte er relativt simple ting, der skal ændres i hverdagen, for at minimere risikoen for at generne vender tilbage. Hvis dette realiseres, kan det gøre stor forskel på patientens fremtidige livskvalitet.

Kiropraktisk Klinik i Hundige, Waves, Over bølgen 2B, 2670 Greve, Telefon : 43900111, kiropraktik@kiropraktik-hundige.dk